Shëndeti Sot

Sëmundjet tumorale në Shqipëri

Kanceri eshte nje grup semundjesh qe karakterizohet nga rritja dhe shumimi i pakontrolluar qelizor duke formuar një tumor malinj, pra nje kancer. Kanceri mund të përhapet në pjesë të tjera të trupit me anë të sistemit limfatik dhe qarkullimit të gjakut.Globalisht sipas të dhënave të GLOBOCAN 2020, ...
Lexo më shumë...

Infeksioni i HPV-së dhe llojet e kancerit të lidhur me të - të dhëna mbi Shqipërinë

HPV (Human papillomavirus) është një ndër viruset me të shpeshtë ndër ata seksualisht të transmetueshëm. HPV-ja është një virus ADN-je me shumë nëntipe. Janë rreth 40 tipe të HPV-së që infektojnë zonën anogjenitale.Infeksioni i HPV-së është një shkak tashmë i njohur i kancerit të qafës së mitrës. ...
Lexo më shumë...

COVID-19 në Shqipëri

Lexo më shumë...