Neurologjia

A mund të dridhen duart me moshën?

Dridhja rastësore e duarve mund të ndodhë në çdo moshë, por janë më të shpeshta në moshë më të madhe. Por nëse e shihni këtë shenjë te njerëzit e tuaj të dashur, frika gjithmonë është e madhe.Kur njerëzit shohin dridhje dhe tremor në të moshuar, e para gjë që mendojnë është sëmundja e Parkinsonit - ...
Lexo më shumë...

Sëmundja e Parkinsonit: Cilat janë shenjat e hershme?

Shenjat e para të sëmundjes së Parkinsonit mund të shfaqen shumë më para dridhjeve (tremorit). Shumë njerëz mund të arrijnë të dallojnë stadet e vonshme të sëmundjes së Parkinsonit – siç janë tremori dhe lëvizjet e pakoordinuara. Por kjo sëmundje është e vështirë të diagnostikohet në fazat e ...
Lexo më shumë...

Një arsye më shumë për të lëvizur – sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinosnit është një sëmundje e trurit e cila ndikon në gjithë trupin dhe në lëvizjen e tij. E megjithatë, lëvizja e trupit – aktiviteti fizik mund të jetë një ndër mënyrat më të nënvlerësuara për parandalimin e kësaj sëmundje. Aktiviteti fizik i shpeshtë dhe i rregullt në moshë të re ...
Lexo më shumë...

Sëmundja e Parkinsonit e lidhur me migrenën, OCD dhe alergjitë sezonale

Një studim i madh ka treguar se migrena, çrregullimet obsesivo-kompulsive dhe alergjitë sezonale kanë lidhje me sëmundjen e Parkinsonit. Ato shpesh shfaqen disa vite më parë nga shfaqja e simptomave të Parkinsonit. Shumë studime janë bërë mbi faktorët që mund të influencojnë zhvillimin e ...
Lexo më shumë...

Tags

AlzheimerAlzheimierataket epileptikeataku i migrenesCerebelumcovid 19Covid 19 albaniacovid 19 shqipericovid 19 vaccineCOVID-19demencaDemenca e trupave LeviDemtimet e kokesDhimba e kokes e tipit ClusterDhimbja centraledhimbja e kokesdhimbja e kokes dhe e syveDhimbja e kokes e tipit clusterdhimbja e kokes gjate menstruacionevedhimbja e kokes nga stresiDhimbja e kokes tensiveDhimbja e mesitDhimbja e nje ane te kokesDhimbja e qafesDhimbja e shpinesDhimbja e shpines ne njeren anedhimbja e syve dhe e kokesDhimbja kronikeDhimbja neuropatikeDhimbja perreth syritDhimbja tensive e kokesDhimbje e qafesDhimbje mesiDhimbje nervoreDhimbje neuropatikedhimbje shpineDhimbjet e kokesdhimbjet e mesitDhimbjet kronikediagnostikimi i migrenesDiagnostikimi i sklerozes multipleDridhja e duarveEEGepilepsiaFibromialgjiaGoditjet ne kokeGoditjet ne truhemorragjia cerebraleHumbja e kujteseshumbje e kujtesesishemia cerebraleKeqkuptime mbi epilepsineKeshilla mbi fibromialgjinekolesteroli i lartekolesteroli i uletMemoriamigrenaMpirje e duarveMpirje e kembeveMpirje te kembeve dhe duarveMungesa e vitaminaveNeuropatiaNevralgjia okspitalenxitesit e migrenesParaliza e Bell-itParaliza facialeparandalimi i migrenesParkinsoniPijet energjikePozicioni i gjumit dhe dhimbja e mesitRadikulopatia cervikalesemundja alzheimerSemundja e Alzheimersemundja e parkinsonitsemunja e AlzheimerSensitizimi centralshenjat e covid 19Shkaqet e dhimbjes se kokesSimptomat e migrenesSimptomat e ParkinsonitSimptomat e Sklerozes MultiplesklerozaSkleroza MultipleStrokeStroku hemorragjikStroku ishemikTrajtimi i dhimbjeve te mesittrajtimi i migrenesTrajtimi i ParkinsonitTrajtimi i sklerozes multipleTraumat e kokesTremoritrigliceridet e lartatrigliceridet e uletatrjaitmi i migrenesTruri i vogelVitaminat dhe suplementet