Neurologjia

A mund të shkaktojnë pijet energjike goditje në tru?

Pijet energjike mund t`i gjejmë në çdo dyqan ushqimor, bare, pube apo edhe nëpër kioska. Shpesh nuk e mendojmë dy herë për të pirë një, nëse kemi përpara një rrugë të gjatë ose shumë për të studiuar apo punuar. Tek e fundit, ne e pimë kafen. Çfarë dëmi mund të sjellë pak më shumë kafeinë?Në fakt, ...
Lexo më shumë...

Niveli i ulët i kolesterolit i lidhur me risk të shtuar për hemorragji cerebrale te gratë.

Niveli i ulët i kolesterolit LDL (lipoproteina me dendësi të ulët) është i lidhur me riskun e ulët për infarkt dhe ishemi cerebrale. Shpesh jemi mësuar të shqetësohemi vetëm për vlerat e larta të LDL-së. Por ç`ndodh në vlerat e ulëta të saj? Një studim i ri ka treguar se gratë me nivel LDL 70mg/...
Lexo më shumë...

Tags

AlzheimerAlzheimierataket epileptikeataku i migrenesCerebelumcovid 19Covid 19 albaniacovid 19 shqipericovid 19 vaccineCOVID-19demencaDemenca e trupave LeviDemtimet e kokesDhimba e kokes e tipit ClusterDhimbja centraledhimbja e kokesdhimbja e kokes dhe e syveDhimbja e kokes e tipit clusterdhimbja e kokes gjate menstruacionevedhimbja e kokes nga stresiDhimbja e kokes tensiveDhimbja e mesitDhimbja e nje ane te kokesDhimbja e qafesDhimbja e shpinesDhimbja e shpines ne njeren anedhimbja e syve dhe e kokesDhimbja kronikeDhimbja neuropatikeDhimbja perreth syritDhimbja tensive e kokesDhimbje e qafesDhimbje mesiDhimbje nervoreDhimbje neuropatikedhimbje shpineDhimbjet e kokesdhimbjet e mesitDhimbjet kronikediagnostikimi i migrenesDiagnostikimi i sklerozes multipleDridhja e duarveEEGepilepsiaFibromialgjiaGoditjet ne kokeGoditjet ne truhemorragjia cerebraleHumbja e kujteseshumbje e kujtesesishemia cerebraleKeqkuptime mbi epilepsineKeshilla mbi fibromialgjinekolesteroli i lartekolesteroli i uletMemoriamigrenaMpirje e duarveMpirje e kembeveMpirje te kembeve dhe duarveMungesa e vitaminaveNeuropatiaNevralgjia okspitalenxitesit e migrenesParaliza e Bell-itParaliza facialeparandalimi i migrenesParkinsoniPijet energjikePozicioni i gjumit dhe dhimbja e mesitRadikulopatia cervikalesemundja alzheimerSemundja e Alzheimersemundja e parkinsonitsemunja e AlzheimerSensitizimi centralshenjat e covid 19Shkaqet e dhimbjes se kokesSimptomat e migrenesSimptomat e ParkinsonitSimptomat e Sklerozes MultiplesklerozaSkleroza MultipleStrokeStroku hemorragjikStroku ishemikTrajtimi i dhimbjeve te mesittrajtimi i migrenesTrajtimi i ParkinsonitTrajtimi i sklerozes multipleTraumat e kokesTremoritrigliceridet e lartatrigliceridet e uletatrjaitmi i migrenesTruri i vogelVitaminat dhe suplementet