Neurologjia

Shkaku i fshehur i dhimbjes kronike: Pse truri ndonjëherë nuk e lëshon dhimbjen?

Për vite me radhë dhimbja nga artriti të ka munduar. Pastaj, iu nënshtruat kirurgjisë së shumë pritur për zëvendësimin e gjurit dhe ja, përsëri dhimbja vazhdon.Në këto raste duhet fajësuar truri. Truri ynë mësohet me ekspozimin e zgjatur ndaj dhimbjes dhe përshtatet me të. Është njësoj si të ...
Lexo më shumë...

Si të shmangni dhimbjen dhe lodhjen nga fibromialgjia?

Fibromialgjia nuk është njësoj çdo ditë. Ka ditë më të mira e ditë më të këqija. Që të shmangni dhimbjet dhe lodhjet prej saj duhet të njihni më mirë veten dhe të jeni më të vëmendshëm ndaj sjelljeve tuaja gjatë ditës. Nëse nuk keni fjetur mirë gjatë natës, shmangni aktivitet e rënduara gjatë ditës ...
Lexo më shumë...

Fibromialgjia - pse është e vështirë të diagnostikohet?

Fibromialgjia karakterizohet nga dhimbja kronike dhe lodhja, pa një shkak specifik. Por dhimbja, edhe pse nuk është e shkaktuar nga një dëmtim, është reale. Kur fibromialgjia diagnostikohet dhe trajtohet siç duhet, shumica e njerëzve kanë përmirësim të simptomave dhe cilësisë së jetës. Por ...
Lexo më shumë...

Tags

AlzheimerAlzheimierataket epileptikeataku i migrenesCerebelumcovid 19Covid 19 albaniacovid 19 shqipericovid 19 vaccineCOVID-19demencaDemenca e trupave LeviDemtimet e kokesDhimba e kokes e tipit ClusterDhimbja centraledhimbja e kokesdhimbja e kokes dhe e syveDhimbja e kokes e tipit clusterdhimbja e kokes gjate menstruacionevedhimbja e kokes nga stresiDhimbja e kokes tensiveDhimbja e mesitDhimbja e nje ane te kokesDhimbja e qafesDhimbja e shpinesDhimbja e shpines ne njeren anedhimbja e syve dhe e kokesDhimbja kronikeDhimbja neuropatikeDhimbja perreth syritDhimbja tensive e kokesDhimbje e qafesDhimbje mesiDhimbje nervoreDhimbje neuropatikedhimbje shpineDhimbjet e kokesdhimbjet e mesitDhimbjet kronikediagnostikimi i migrenesDiagnostikimi i sklerozes multipleDridhja e duarveEEGepilepsiaFibromialgjiaGoditjet ne kokeGoditjet ne truhemorragjia cerebraleHumbja e kujteseshumbje e kujtesesishemia cerebraleKeqkuptime mbi epilepsineKeshilla mbi fibromialgjinekolesteroli i lartekolesteroli i uletMemoriamigrenaMpirje e duarveMpirje e kembeveMpirje te kembeve dhe duarveMungesa e vitaminaveNeuropatiaNevralgjia okspitalenxitesit e migrenesParaliza e Bell-itParaliza facialeparandalimi i migrenesParkinsoniPijet energjikePozicioni i gjumit dhe dhimbja e mesitRadikulopatia cervikalesemundja alzheimerSemundja e Alzheimersemundja e parkinsonitsemunja e AlzheimerSensitizimi centralshenjat e covid 19Shkaqet e dhimbjes se kokesSimptomat e migrenesSimptomat e ParkinsonitSimptomat e Sklerozes MultiplesklerozaSkleroza MultipleStrokeStroku hemorragjikStroku ishemikTrajtimi i dhimbjeve te mesittrajtimi i migrenesTrajtimi i ParkinsonitTrajtimi i sklerozes multipleTraumat e kokesTremoritrigliceridet e lartatrigliceridet e uletatrjaitmi i migrenesTruri i vogelVitaminat dhe suplementet