Sëmundja e Alzheimer-it është shkaku kryesor i demencës. Shkencëtarët nuk e njohin ende shkakun për këtë sëmundje, ndaj dhe mënyra për ta parandaluar nuk njihet saktësisht. Megjithatë, disa ndryshime në stilin e jetesës mund të ndihmojnë në parandalim.Mendohet që faktorët gjenetikë luajnë një rol ...