Kanceri i mushkërive është shkaku kryesor i vdekjeve nga kanceri si në burra dhe në gra. Por nuk ka qenë gjithmonë kështu. Para përdorimit masiv të duhanit, kanceri i mushkërive ka qenë i rrallë. Aktualisht, duhanpirja shkakton 9 nga 10 vdekje nga kanceri i pulmonit, ndërkohë radoni, ndotja e ajrit ...