Kleida Mati

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onkologe

 
 
 
 
 

Bio

 
 
 
Dr. Kleida është Onkologe në MIA Clinic.

Është diplomuar në Universitetin e Varshavës, Poloni si Mjeke e Përgjithshme. Ka kryer specializimin në Onkologji Klinike në QSUT “Nënë Tereza”.

Ajo thotë se kanceri së fundmi, është duke marrë vëmendje maksimale. Shumë kërkime shkencore po kryhen në lidhje me trajtimin dhe parandalimin e tij. Ndaj për Dr. Kleidën është shumë e rëndësishme të jetë e përditësuar me të rejat më të fundit.

Ajo mendon se, trajtimi i personave me kancer është më tepër se trajtimi me kimioterapi apo radioterapi. Rrugëtimi i personave me kancer dhe të afërmeve të tyre është i vështirë dhe kërkon një mbështetje shumë planëshe.

Ajo beson se qasja ndaj çdo pacienti duhet të jetë e ndryshme dhe e përshtatur sipas nevojave të tyre fizike dhe emocionale, sipas protokolleve bashkëkohore të trajtimit.“Marrëdhënia me pacientin dhe kuptimi i nevojave të tij është kyçe në menaxhimin e duhur të sëmundjes.”

 
 
 
 
 

Eksperiencë dhe edukim në vazhdim:

 
 
 
  • Ka fituar certifikatën e ekselencës në Onkologji Mjekësore nga Shoqata Europiane e Onkologjisë Mjekësore (ESMO).

  • Mban pozicionin e Kryetarit të Shoqatës MIA.

  • Është anëtare e disa prej shoqatave më prestigjoze të Onkologjisë si:

Shoqata Europiane e Onkologjisë Mjekësore (ESMO)

Shoqata Europiane e Kërkimeve mbi Kancerin (EACR)

Shoqata Amerikane e Kërkimeve mbi Kancerin (AACR)

Shoqata Amerikane e Onkologjisë Klinike (ASCO)

  • Ka kryer një sërë trajnimesh jashtë vendit në lidhje me trajtimin e kancerit, përfshirë pjesëmarrjen në trajnime të universiteve prestigjoze si Universiteti i Oxfordit dhe The Christie NHS Foundation Trust, Manchester.

  • Ka udhëhequr disa projekte dhe publikuar nje sërë artikujsh në lidhje me menaxhimin e sëmundjeve tumorale.