twig-vector-sprig-14
 
 
 

Alergologjia

 

 
 

Fëmijët

 
Shumë nga alergjitë te fëmijët lidhen me qumështin, vezën dhe ushqime të tjera më pak të zakonshme. Alergjitë ushqimore shpesh shfaqen në formën e ekzemave, të cilat e demtojnë lëkurën dhe rrisin rrezikun për infeksione të mëtejshme. Në MIA Clinic ne e kuptojmë rëndësinë e ndërhyrjes në rastin më të parë.
 
 
 

Adoleshentet

 
Ndërsa fëmijët rriten në adoleshencë, problemet e rrugëve të frymëmarrjes mund të bëhen më të dukshme dhe shqetësuese, deri në paralajmërimin e një astme. Çka mund të pasohet me simptoma të tjera shqetësuese të alergjisë. Përveç ndikimit të dukshëm në cilësinë e jetës, arritjet në shkollë mund të ndikohen negativisht. Në MIA Clinic ndalimi i këtij "vërshimi alergjik" është prioritet kyç.
 
 
 

Te rriturit

 
Alergjitë e vazhdueshme të ushqimit mund të shkaktojnë reaksione gjithnjë e më të ashpra, disa prej tyre madje kërcënuese për jetën, si anafilaksia. Specialistët në MIA Clinic mund të diagnostikojnë rastet më të thjeshta dhe ato raste të paqarta të mbartura në kohë, që jo rrallë janë edhe burim i ankthit dhe stresit.
 
 
 
 
 
 
Çfarë trajtojmë?
 

- Alergjite sezonale
- Alergjite e perhershme
- Alergjite nga barnat
- Alergjite ushqimore
- Astma
- Ekzema
- Urtikarie
- Dermatiti i kontaktit
- Anafilaksia
 
 
 
 
 
 
 
 
Takim për opinion të dytë
 
Për arsye se shumë sëmundje alergologjike mund të ngjasojnë me simptoma të crregullimeve të tjera, kryesisht atyre të intolerancave ushqimore, është e rëndësishme të kërkohet një opinion i dytë për t'u sigurar dhe informuar më shumë mbi situatën tuaj shëndetësore.

Opinioni i dytë në lidhje me diagnostikimin dhe planin e trajtimit të sëmundjes, do ju mundësoj të bëni një zgjedhje të mirë informuar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ndjekje në vazhdim
 
 
 
 
 
Parandalimi dhe trajtimi
 
 
 
 
 
 
Dr. Mirela Hitaj